0.00 €
🛒0

Cukrinis ir vaflinis paveikslėlis: skirtumai ir kada kurį pasirinkti

Dekoruojant kepinius svarbu pasirinkti tinkamą vaizdą ar dekoraciją, atitinkančią torto tipą. Žemiau paaiškiname pagrindinius skirtumus tarp cukrinio ir vaflinio paveikslėlio bei situacijas, kada kurį naudoti.

Cukrinis paveikslėlis

Cukrinis paveikslėlis – aukštos kokybės ir patvarus valgomas papuošimas iš cukrinės masės. Baltas, neutralus skonio, puikiai tinka tortų dekoravimui.

Naudojimas: Geriausiai tinka ant kremo ar sviestinio kremo. Paviršius lygus – suteikia ryškias spalvas ir detales. Rekomenduojama po vaizdu formuoti ploną sluoksnį (pvz., šokolado), kad išlaikytų kokybę.

Sudėtis: Tirštikliai E1422, E1412; maltodekstrinas, drėkiklis E422, vanduo, cukrus, dekstrozė, stabilizatoriai E460i, E414, E460; emulgatoriai E435, E492; konservantas E202, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330, kvapiosios ir skoninės medžiagos.

Laikymas ir naudojimas: Laikyti kambario temperatūroje, ne šaldytuve. Ant torto dėti prieš pat patiekimą, kad išvengtumėte drėgmės poveikio.

Vaflinis paveikslėlis

Vaflinis popierius – krakmolo pagrindu, pagamintas iš bulvių krakmolo, vandens, saulėgrąžų aliejaus ir maltodekstrino. Premium – baltesnis ir lygesnis, paviršius šiek tiek rievėtas. Veganiškas, be gliuteno, neutralus skonio.

Naudojimas: Geriausiai tinka ant sausų paviršių (marcipanas, fondantas). Šiek tiek permatomas, todėl nerekomenduojama naudoti ant tamsių pagrindų. Tinka fototortams, valgomiems užrašams, kortelėms.

Sudėtis: Bulvių krakmolas, vanduo, augalinis aliejus.

Ypatumai: Galima naudoti kepant – paskutiniame kepimo trečdalyje uždėjus ant duonos ar bandelių paviršiaus suteikia ypatingą apdailą.

Santrauka

Rinkitės pagal norimą efektą: cukrinis – kai reikia aukščiausios kokybės ir ryškių detalių; vaflinis Premium – kai svarbus universalumas, veganiškumas ir be gliuteno, tinka ir kepiniams.

Krepšelis

×